Плачи отиде за финала от болницата

Плачи отиде за финала от болницата | StandartNews.com

Бившият селекционер на България Камило Плачи неведнъж е доказвал, че има огромно сърце. Италианецът, който в момента помощник на сръбския тим, рискува здравето си, за да помогне във финала на световната лига по волейбол. След успех на сърбите в полуфинала Плачи бе откаран в болница, където докторите са установили симптоми на прединфарктно състояние, заради което са му препоръчали да си вземе сериозна почивка. Въпреки това Камило е станал и отишъл в залата в Бразилия за финала.

За неговото съжаление Сърбия падна 0:3 от Франция. "Петлите" празнуваха цяла нощ и получиха хиляди поздравления. Едно от тях бе от президента Франсоа Оланд. Той написа в личния си профил в "Туитър".

"Победители. Франция е световен шампион". Грешката на Оланд бе приета с усмивка и дори като знак, че "петлите" могат да са номер 1 в света но волейбола. Министърът на спорта във Франция Патрик Кенер също отличи големия успех и пожела на отбора да стане европейски шампион на започващото тази есен първенство в България и Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай