Пак гилотина над главата на Плачи

Пак гилотина над главата на Плачи | StandartNews.com

Не ви обещавам, че няма да има промени до световното, каза Данчо Лазаров

Шестата поредна загуба на нашите волейболисти в Световната лига отново отвори темата за бъдещето на треньора Камило Плачи. Според запознати с кухнята на отбора, италианецът ще бъде уволнен, след като се прибере с националите от САЩ. Явен намек за подобен развой на събитията направи и президентът на федерацията ни Данчо Лазаров. Той заяви пред Sportal.bg, че не може да обещае, че няма да има промени в тима до световното първенство в Полша.

"Не мога нищо да ви кажа дали ще има промени каквито и да е било. След като нещата не вървят добре, може би трябва да се обсъди и разгледа и играта на самите състезатели, и тяхното представяне. Но пак бих искал да подчертая, че се въздържам да правя каквито и да били анализи, прогнози и други подобни. Не мога да ви кажа защо моментното състояние на тима е такова. Сложни са нещата, много са причините. Световното първенство е най-важното събитие, а след него следва европейско, на което ние ще сме домакини. Тоест трябва да се вземат съответните мерки и ние ще ги вземем", казва Лазаров.

Спряганите варианти досега в медийното пространство за нов селекционер на държавния ни отбор са Мартин Стоев и Пламен Константинов.

Волейболистките ни пък записаха първа загуба в Европейската лига. Вторият ни състав беше надигран от Турция в зала "Христо Ботев" с 3:1. Така представителките от южната ни се изкачиха на второ място в групата с 6 точки. Въпреки поражението, нашите момичета запазиха водачеството в потока с три победи, една загуба и 9 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай