Нови травми тормозят Гибона

Нови травми тормозят Гибона | StandartNews.com

Без нас ще ходим в Рио с микробус, обяви селекционерът

Селекционерът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов призна, че играчите са подложени на голямо напрежение заради предстоящите квалификации за Олимпийските игри в Рио през 2016 г.

"Нормално е. Все пак ние сме единствения български отбор, който може да се класира за игрите. Ако не успеем да постигнем целта си, останалите ще ги качим на един микробус и така ще отидем в Рио", заяви Гибона на летището преди националите да заминат за Белград, където ще изиграят две контроли със Сърбия. Константинов призна, че Тодор Алексиев е контузен, което е поредната неприятна новина за "лъвовете".

"Той е с леки разкъсвания на връзките на глезена и тепърва ще преценим дали ще играе в контролите. Цветан Соколов остана в София, за да продължи с подготовката си. Няма смисъл да го взимаме и да рискуваме здравето му. Волейболистите ни играят в големи първенства и е нормално да се появяват такива болежки", сподели философски Пламен. Проблеми имат още Йосифов и Скримов.

Все пак Соколов може да се похвали и с добра новина. Диагоналът от Дупница се нареди до спортни величия като Лионел Меси, Леброн Джеймс и Кобе Брайънт. 25-годишният Цецо се сдоби със специално направени обувки от "Nike". Гъзарските маратонки са в цветовете на родния флаг, а на тях има надпис "Цецо 19". "Поръчах ги преди около година и исках да играя с тях на Европейското, но се контузих и нямаше как да ги ползвам", призна Соколов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай