Петък,

Любо Ганев: Няма кой да приеме оставката на Пламен

От: Failed to load user -
2357
Любо Ганев: Няма кой да приеме оставката на Пламен
A
A
A

Пак правим два национални отбора по волейбол

Пламен Константинов ще е селекционер на България в следващите поне 3-4 години. Това каза за "Стандарт" вицепрезидентът на родната федерация по волейбол Любо Ганев. "Той си върши работата много добре. Всички във федерацията, а и играчите са доволни от него. Нито има кой да му иска оставката, нито има кой да му я приеме. Казах още преди европейското, че каквото и да се случи Пламен остава", добави Ганев. Според него факта, че не успяхме да вземем квота за Рио се дължи единствено на лошия късмет и много контузии. "Истината е, че не ни достигаха хора. Видяхте, че Тошко Алексиев, Ники Пенчев ги нямаше. Цецо Соколов не играе и на европейското. Как да стане? Нямаше с какво да се противопоставим на противниците", добави Ганев.

Той разкри и, че България отново ще бъде разделена на два националния отбор. "Ще играем в Световната лига и Европейската лига. Отново ще заложим на този вариант", разкри Ганев. "Целта пред нас сега е дадем шанс и път на по-младите. България винаги е имала таланти във волейбола. Времената сега не са по-различни. Трябва да обиграем тези момчета, за да може те да са готови за световното първенство. Сега това е целта ни - Мондиала, който ще приемем през 2018 година", допълни Ганев.

"Изпратихме една много хубава 2015 година. Реално 1 точка не ни стигна да станем европейски шампион без да подценявам Словения, разбира се", сподели още той.

Ганев коментира и непрекъснатите нападки към националите. "Сега няма място и време за помия. Чака ни работа", лаконичен бе Ганев.


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com