Любо Ганев нахъсва националите с подарък

Любо Ганев нахъсва националите с подарък | StandartNews.com

Оперираният Йосифов при съотборниците си в хотела

Любо Ганев продължава и в Полша традицията да стимулира волейболистите за отлична игра. Водачът на нашата делегация на Мондиала надъхва допълнително националите ни на световното първенство с подарък. Ганев е обещал на всеки волейболист чифт маратонки, ако направи 5 блока или 5 аса в мач или ако отбележи над 20 т.

Традицията е още от миналата година, когато първата такава персонална награда получи Виктор Йосифов. Гигантът обича да поощрява състезателите. При гостуване на САЩ от Световната лига той беше обещал да заведе "лъвовете" в Лас Вегас, ако спечелят двата мача срещу домакините. На младоженеца Георги Братоев подари ваучер за едноседмична почивка в Дубай.

Днес в хотела в Катовице нашите очакваха да пристигне оперираният Виктор Йосифов. Централният блокировач се контузи тежко на мача с Русия и иска да подкрепи съотборниците си преди важния двубой с Германия. Всичко освен чиста победа ще ни елиминира на практика от шанса да се класираме за финалната шестица. Именно след загуба от немския тим обаче започнаха сътресенията в българския волейбол. На 12 май 2012 г. отборът ни, воден тогава от Радостин Стойчев, отстъпи в зала "Арена Армеец" на Германия с 1:3 в олимпийска квалификация. След поражението селекционерът бе уволнен. Това бе и последният мач с националната фланелка на Матей Казийски, който обяви, че няма повече да играе за държавния тим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай