Красен Кралев: Готови сме за Европейското първенство

Красен Кралев: Готови сме за Европейското първенство | StandartNews.com

В навечерието на Европейското първенство по волейбол министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че страната ни е напълно готова да посрещне едни от най-престижните форуми за годината. "Напълно сме готови с организацията и подготовката на европейското първенство. Ще имаме перфектна организация, което е изключително важно за поред път да покажем, че сме на високо ниво. Защото голямата ни цел е да получим домакинство на световното първенство за мъже през 2018 г. заедно с Италия", заяви Кралев. Той подчерта, че държавата ще направи всичко възможно да подкрепи и да подкрепя постоянно волейбола, защото той е най-успешният колективен спорт у нас. "Очакванията ни са големи, защото през годините волейболистите са ни радвали изключително много", допълни още той.

„Призоваваме феновете да напълнят „Арена Армеец", за да дадем на волейболистите същото това доверие, което те дават на нацията ни, тази мъжественост и отговорност, с която подхождат към това важно събитие", каза още министърът.

Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров пък подчерта, че е изключително радващ фактът, че България отново е домакин на Европейско първенство. "Още по радващо ще бъде нашият отбор да постигне добър резултат с подкрепата на публиката. Важен аргумент е, че играем у дома и това ще бъде нашето предимство. Моето пожелание към националите е да покажат майсторството, което владеят. Вярвам, че резултатите ще дойдат", заяви Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай