Истерия по волейбола

Истерия по волейбола | StandartNews.com

Националите по волейбол докара българските фенове до истерия. Тимът на Пламен Константинов стартира повече от убедително европейското първенство, на което сме домакини с Италия. В първия си мач в петък нашите удариха 3:0 (20, 17, 20) Германия пред над 12 000 зрители в з. "Арена Армеец".

Залата кънтеше през целия мач от викове "Българи, юнаци". Това даде криле на нашите, които от първата точка почнаха да мачкат немците. Дори пушачите зарязаха цигарите, за да се насладят на всяка точка, която Владо Николов и компания трупаха в актива ни. Във ВИП ложата дори кметът на София Йорданка Фандъкова скачаше от щастие. Бившият национален селекционер Радо Стойчев също се настани удобно на трибуните.

След края на двубоя стана още по-страшно. Около 200 фенове отидоха до изходите на "Арена Армеец", откъдето излизаха играчите. При появата им започнаха отново скандиранията. Няколко млади момичета едва не припаднаха при вида на Жоро Братоев и Ники Николов. Двамата моментално бяха обградени за автографи. Най-големи аплодисменти получиха Владо Николов и Теди Салпаров.

Треньорът Пламен Константинов пък бе едновременно много щастлив, но и здраво стъпил на земята. "Страх ме е да се зарадвам. Трудно се сдържат тези емоции, но те помагат да се изхвърли напрежението. Мисля си за мъката, когато ни предстои срещу Чехия и срещу Холандия. Това е, което ме притеснява. След тази победа над Германия трябва да бъдем три пъти по-концентрирани. Твърде далеч е във времето да мислим за по-лек съперник. Най-важният елемент за успеха бе тактиката. Тактически ги разцепихме", завърши Гибона.
Снощи бе вторият мач на нашите в з. "Арена Армеец". По информация на "Стандарт" билетите за този мач бяха свършили.

Ганев: Проправихме
пътя към Топ 4

Членът на УС на федерацията по волейбол Любо Ганев говореше толкова силно от радост, че сигурно го чуваха и в Германия. Гигантът заяви ухилен до уши, че този успех е важен за волейбола у нас като цяло. "Много хора ще се запалят по волейбола заради тази победа. Включително и малките деца. Много от тях гледаха батковците тази вечер и вече искат да им подражават", добави Ганев. Той коментира и шансовете ни на това първенство. "Открива по-лесен път към финалната четворка. Аз знам каква подготовка водиха момчетата. Дяволът не е толкова черен. В следващите мачове ще успеем да видим хубава игра", добави Ганев, който също бе нападнат от фенове за автографи и снимки пред залата. "Другия уикенд аз си пожелах победи, и то поне две. Първият подарък за 50-годишния ми юбилей ми го връчиха срещу Германия. Другия - в неделя на финала. Аз съм два метра човек и имам право на 2 подаръка", заяви с усмивка той.

Треньорът на Германия
се загуби пред залата

Треньорът на Германия Витал Хейнен бе толкова зашеметен от българския шамар, че дори се загуби на тръгване от з. "Арена Армеец". Спецът излезе от залата и започна да търси рейса на отбора, за да се прибере в хотела. Вместо автобуса обаче, имаше тълпа от хора, които чакаха нашите национали. Хейнен се повъртя сред хората, някои от тях го разпознаха и се снимаха с него. После той дори попита някои от тях накъде да тръгне. В крайна сметка той се върна в залата и изчака рейса. "Както казах - моята волейболна съпруга е България. Понякога в брака има и спадове. Това бе един от тях. Но това не значи, че ще се разведем. България игра превъзходно. Дори съм шокиран, че се представиха толкова силно. Съдията? Страхотни. Направиха по една грешка за двата отбора. Но и те са хора, нали? А моите играчи колко грешки направи", завърши Хейнен.

Страхотно е,
кефят се нашите

Волейнационалите също скачаха до небето от радост след мача срещу немците. "Страхотно е! Единственото, което има значение, е, че успяхме да вземем победа, която ни дава доста добри шансове за първото място в групата", коментира Владо Николов. "Първото нещо, което си казахме, е, че успяхме да го направим целия отбор, защото след поредица негативни резултати да постигнеш такава победа пред тази публика, за която аз нямам думи..., когато запяха химна беше феноменално...", добави Жоро Братоев. "Със сигурност очаквахме по-тежък мач, но днес стояхме много добре тактически и това, което гледахме и анализирахме, го направихме почти на 100% и от там дойде разликата. Надиграхме ги по всички елементи, което е много радостно", сподели пък Теди Салпаров. "Не съм очаквал такава победа", добави Тео Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай