Големият Владо: Сбъднах мечтата си

Големият Владо: Сбъднах мечтата си | StandartNews.com

Героят зарадва болно дете след победата над "лалетата"

Не спираха да скандират в неделя феновете в "Арена Армеец" заедно с "Българи юнаци!". Неостаряващият диагонал разказа играта на холандците и бе с основен принос за драматичната победа с 3:2. Поне на хартия 40-годишният Николов трябваше да е най-уморен, тъй като рядко излизаше от игрището, но се оказа обратното - той бе най-свеж от всички играчи. "Ами чувствам се добре. Не изглеждах уморен, нали", попита с усмивка Владо, докато избутваше леко Пламен Константинов пред микрофоните. "Извинете ме", добави той и се прегърна със селекционера. "Това за мен е сбъдната мечта", продължи ветеранът.

"Каквото и да направим в следващите мачове, мисля, че целта вече е изпълнена. Но това не означава, че ние няма да бъдем отново пределно мобилизирани на четвъртфинала. Кой искам да ни се падне? Беларус! (б.р. тимът отпадна в група "С", който бе във Варна). Който и да е, ще излезем да бием", сподели Николов. Относно мръсните номера на немците и техния треньор Витал Хайнен, диагоналът отново доказа, че е голям мъж и отказа да влиза в дребнави спорове. "Какво значи, че правят номера? Това не ни мотивира повече. Ние няма как да бъдем по-надъхани. Все пак си скъсахме г*за от тренировки на Белмекен", добави Николов. "Сега е моментът да си оправим вътрешното първенство. Дано успеем да използваме еуфорията от това европейско и да я пренесен на родно клубно ниво", посъветва Владо, който е и шеф на "Левски Бол".

"Загубихме 5-6 точки подред при една ротация. Липсваше ни малко концентрация при онази пауза. Излизането на Теди Салпаров ни се отрази. Радвам се, че постигнахме победа пред тази невероятна публика. За мен тя е важна, защото ще имаме един ден повече почивка. Надявам се, че ще успеем да спечелим решителната среща в сряда. На 90% ще срещнем отбора на Германия, те продължават да са фаворитите, но с тази невероятна публика се надявам да повторим успеха с 3:0 от старта. Играхме като един отбор, бяхме едно цяло с публиката", добави Николов.

След като отдаде заслуженото на медиите, вместо да се насочи към душовете, Владо се върна в залата, за да спази едно обещание. Макар и потен, отиде да гушне едно болно дете. Родителите му искаха на всяка цена да го снимат с легендата. И Владо откликна на момента на молбата им. А усмивката на малкото момиче има цената на още по-голяма победа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай