Гибона ядосан: Местим се като катун

Гибона ядосан: Местим се като катун | StandartNews.com

"Армеец" стои като паметник, кахъри се треньорът

Пламен Константинов не скри яда си около организацията на работа, която му предстои с националния отбор по волейбол. "Ще трябва да се местим от зала на зала. Заради неизпълненото обещание няма да можем да ползваме тази във Варна. Ще пренасяме катуна всяка седмица", заяви Гибона.

Ремонтът на зала "Конгресна" ще приключи до началото на юли, а по програма финалите на Световната лига трябва да се играят от 10 до 11 юли точно там. Той дори изрази дълбоко съмнение, че съоръжението ще успее да домакинства надпреварата. Освен всичко на главата на селекционера се струпаха и други проблеми. Отборът губи Цветан Соколов за първите мачове в лигата. Последното медицинско становище от Италия е, че с тази контузия в рамото исполинът от Ресилово не може да играе. Чака се мнението на професор Порчелини на 11 май. В тази ситуация Гибона призна, че ще разчита главно на Владо Николов, който прави забележителен сезон във Франция. Доколкото това дали тимът има лидер, Константинов заяви "Лидерът в един отбор не се назначава, той проявява лидерските си качества сам. Аз не искам да посочвам кой трябва да бъде лидер, имаме момчета с такива качества".

Наставникът ще трябва да се оправя и с липсата на екипировка. Родната федерация не е платила пълната сума на доставчика, откъдето не са изпратили екипите за тима ни. "Официални екипи имаме, голи няма да играем", с усмивка каза треньорът и обяви, че в щаба се завръща д-р Юлиан Карабиберов като кондиционен треньор. Той отговаряше за медикаментозното възстановяване на националните на 3 олимпиади - през 1992, 1996 и 2008 г.

Пламен е бесен от невъзможността държавният тим да ползва за тренировки "Арена Армеец". "Седи един паметник, финалите там можеха да се направят, но никой не се наема заради цените. Като направиш сметката - става невъзможно да се плаща. Нали идеята беше да имаме спортна зала и тя да е достъпна", сподели Гибона.
Страницата подготви Мария Димитрова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай