Неделя,

Гибона с първи приз в кариерата си

От: Failed to load user -
669
Гибона с първи приз в кариерата си
A
A
A

Българският национален отбор по волейбол спечели за рекорден 22-и път наградата на Пресклуб България за „Отбор на месеца". Родните „лъвове" заслужиха отличието присъдено от спортните редакции в страната благодарение на страхотното се представяне на Европейското първенство по волейбол през октомври. „Трикольорите" завършиха на 4-о място и бяха само на две точки от класиране на финал. Волейболните любимци са получили 23 гласа от общо 25 спортни редакции, които са участвали в допитването. С това свое отличие националите се утвърдиха като абсолютен лидер в анкетата на Пресклуб България, която се провежда от есента на 1999 година. Призът бе връчен на тийм мениджъра на тима Стефан Чолаков.

„Наистина е много приятно да получиш такава награда. За първи път съм част от това нещо и да получа тази награда, която обобщава целия този труд през тези месеци от началото на май. Прекарахме един месец в чужбина. Лично аз си направих една сметка и се оказа, че съм прекарал два месеца и половина по хотели. Това наистина е един живот, който остава в сянка и върху който не трябва да се акцентира, но накрая винаги е приятно. Когато знаеш колко трудности е имало, проблеми и си стигнал до момента, в който тази зала днес е пълна и получаваш тази награда. Естествено остава във всеки сигурно тази нотка на разочарование, защото бяхме толкова близо до постигането на нещо историческо. Не се получи, но в крайна сметка и това, което стана бе страхотно. Надявам се това да не ни е последна такава награда и в бъдеще да имаме още поводи да се събираме тук", заяви мениджърът на тима Стефан Чолаков, който получи наградата от името на целия отбор.

За първи път в своята треньорска кариера Пламен Константинов спечели наградата на Пресклуб България за треньор на месеца. Селекционерът грабна приза след като получи 22 гласа от общо 25 спортни редакции. Пламен Константинов бе награден със златен трикольор в златна рамка с пожелание още дълги години да води националния тим и „да се радва на блясъка на златото".

„Искам да благодаря за признанието на хората гласували в анкетата. За мен това е първа награда и затова винаги е специална и приятна. По-приятна може би от всяка следваща. Дано ми носи късмет и той да е с нас в бъдеще. Но мисля, че тук трябва да отдадем заслуженото на отбора, защото без усилията на момчетата едва ли, който и да треньор, би получавал награди, особено в колективен спорт", бяха първите думи на селекционера.

„Мисля че по важната и по-стойностната награда е тази, която бе връчена на мениджъра на националния отбор, а именно за отбор на месеца. Това е по-ценното даже и за мен", допълни Пламен Константинов.


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички