България тръпне за сблъсъка с Франция

България тръпне за сблъсъка с Франция | StandartNews.com

Хиляди фенове на волейбола тръпнат днес за предстоящата среща между националния ни тим и Франция.

"Лъвовете" излизат в решителен полуфинален сблъсък на европейското първенство в София в зала "Арена Армеец" тази вечер. Франция е победителят от Световната лига и е соченият предварително за фаворит в спора за финала, което обаче нищо не означава, докато момчетата на Пламен Константинов не покажат възможностите си.

Мачът е от 20,45 часа, а по традиция, залата ще се пука по шевовете. Българските национали ще бъдат подкрепени от повече от 12 000 зрители, а истерията за билети продължава, въпреки че те отдавна бяха разпродадени.

Вчера националите ни тренираха в отлично настроение след гръмкият успех над Германия в сряда. Проблемите за селекционера Пламен Константинов с контузените Теодор Салпаров, Андрей Жеков и Николай Николов остават. Наставникът на българския тим ще реши в последния момент дали либерото Салпаров ще започне мача или отново ще бъде заместен от Владислав Иванов.

От своя страна тимът на Франция се намира в отлична форма през 2015 и неслучайно е смятан за един от най-силните тимове в момента, ако не и за най-силния. В последните няколко месеца „петлите" записаха победи над Бразилия, Полша, Италия, Сърбия, България и Аржентина.

Очакваните състави на България и Франция са:

България: Братоев, Йосифов, В. Николов, Пенчев, Тодоров, Алексиев, Иванов - либеро.

Франция: Н'гапет, Льо Гоф, Тонюти, Рузие, Льо Ру, Тили, Гребенников - либеро.

В другия полуфинал днес, който започва в 17,30 часа, Италия се изправя срещу Словения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай