България помете Германия, отива на полуфинал

България помете Германия, отива на полуфинал | StandartNews.com

България отива на полуфинал на Европейското първенство по волейбол за мъже след като за пореден втори път смачка Германия с 3:0.

Родните "лъвове" ще се изправят срещу Франция наполуфинала.

13 хиляди зрители скандираха за българите в столичната "Арена Армеец". В първия гейм избраниците на селекционера Пламен Константинов спечелиха с 25:19 точки.

Първата задължителна пауза в гейма дойде при две точки аванс за България – 8:6 точки. При второто задължително прекъсване България водеше с 16:14 точки. След това се стигна и до 20:16 точки в полза на българите.
Геймът бе „затворен" при 25:19 точки.

Във втората част от самото начало геймът тръгна точка за точка. Първата задължителна пауза бе при 8:7 точки за България, а втората – при 16:15 точки за Германия.

След това избраниците на Пламен Константинов успяха да поведат с 18:16 и 20:17 точки. Стигна се и до 23:20 точки за България.

В края на гейма в игра се включи и Теодор Салпаров. Краят на гейма дойде при 25:23 точки за България.

В последния трети гейм тимът на Германия започна по-добре, като при първата задължителна пауза водеше с 8:6 точки. Бундесдтимът стигна и до по-комфортна преднина – 11:6 точки. Тогава българите, водени от капитана си Владимир Николов, отново се разиграха и се стигна до 16:15 точки в полза на България.

Последва и 20:17 точки за България. Тимът на Германия не се предаде и доведе резултата до 21:20 точки в своя полза след колеблива игра на разпределителя на България Георги Братоев. Стигна се до 23:21 точки за България след грешки в атака на тима на Германия. Бундестимът отново показа характер и стигна до 23:23 точки. Това обаче бе всичко от тях, като българите спечелиха с 25:23 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай