Ари Граса: България е готова за Световното първенство през 2018 година

Ари Граса: България е готова за Световното първенство през 2018 година | StandartNews.com

"Мисля, че България покрива всички условия, за да се кандидатира за домакинство на Световното първенство през 2018 година", обяви президентът на Международната волейболна федерация Ари Граса, който днес се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Граса е в страната ни, за да наблюдава мачовете от Евроволей 2015 и изрази задоволството си от това, което е видял във Варна и София. "Много съм удовлетворен от срещата си с премиера Борисов. Имахме възможността да поговорим за българския волейболен отбор и за кандидатурата на България за Световно първенство през 2018 година. Той ни даде гаранция, че България може да организира много добър шампионат. Също важно е това, което сега виждаме в залата - отличен отбор на България, публиката е невероятна. Имате всички условия, видях 4-те зали, всички са нови. Мисля, че България покрива всички условия, за да се кандидатира за домакин на Световно първенство", каза още Граса след срещата си с Борисов.

"Домакинството не е въпрос само на пари. Стратегически за нас е важно да развиваме волейбола в този регион, а България е в неговия център. Има и други кандидати, например Полша, която направи изключителна организация на Световно първенство. Но въпросът е дали да повтаряме същата страна или да дадем шанс на друга да покаже възможностите си", допълни президентът на международната федерация. 

Министър-председателят Бойко Борисов написа в личния си профил във Facebook, че по време на срещата е заявил, че държавата ще застане плътно зад кандидатурата на нашата федерация за домакинство на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. "Организацията на провеждащото се в момента Европейско първенство в София и Варна е чудесна и съм изключително горд и щастлив от представянето на българските волейболисти. Нека в събота всички да ги подкрепим в полуфиналния им мач срещу Франция", пише още Борисов в социалната мрежа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай