„Арда” Кърджали срази „Нефтохимик”

„Арда” Кърджали срази „Нефтохимик” | StandartNews.com

Мъжкият отбор на „Арда" Кърджали, който през настоящия сезон е пълен с изненади, нанесе поредния удар на съперниците си, като повали лидера „Нефтохимик 2010" Бургас. Кърджалийци, водени от треньора Иван Халачев, надиграха като домакин „Нефтохимик 2010" Бургас с 3:2 (18:25, 22:25, 25:18, 25:18, 15:13) в първи мач от седмия кръг на Суперлигата "Сами – М", игран в местната зала „Арпезос", съобщи президентът на ВК"Арда" Милко Багдасаров.

Така волейболистите на „Арда" нанесоха първо поражение на „Нефтохимик". Въпреки това бургазлии запазва първа позиция в шампионата с шест победи, една загуба и 18 точки. След поредното си геройство тимът на „Арда" пък е на второ място с пет победи, две загуби и 13 точки.

Над 1000 зрители станаха свидетели на невероятния мач, в който волейболистите от Кърджали обърнаха съперника от 0:2 до 3:2 гейма. Щурмът бе непреодолим за гостите, като се стигна до изравняване на геймовете 2:2. В петата решителна част отново домакините диктуваха играта до 14:10. Тогава последваха три поредни точки, като гостите намалиха до 13:14. В сублимния момент обаче кърджалийци успяха да се мобилизират и да отиграят за точка, като сложиха финалния акорд на мача в своя полза и взеха крайната победа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай