Константинов: Публиката ще ни вдъхне кураж

 Константинов: Публиката ще ни вдъхне кураж | StandartNews.com

Селекционерът на волейболния национален отбор Пламен Константинов заяви, че феновете в "Арена Армеец" ще имат много важна роля за представянето на тима на европейското първенство, на което сме домакини с Италия.

„Голямата ни цел е единството между отбор и публика. Имаме силни съперници, които може би в някои аспекти ни превъзхождат, но мисля, че това може да бъде компенсирано. Усещал съм, че с подкрепата на публиката един играч може да надскочи себе си. Това ще ни е нужно", заяви Пламен на брифинг преди първия мач. България играе срещу Германия утре вечер от 20,30 ч, а мачът ще се предава по БНТ.

"За конкретно класиране, да кажем, че не обичам да се изхвърляме. Имаме много опасна група за преодоляване и не искам да поглеждам прекалено напред поне в началото. Дълго чакахме едно такова първенство да се проведе в България и мисля, че за всички нас най-накрая часът на истината настъпва. Относно групата, аз мисля, че това е може би най-изравнената група и очаквам да е много интересна предварителната група. Надявам се и публиката в залата, и хората, които ще гледат по телевизията да останат доволни от нивото на волейбола, което ще покажем", каза още Константинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай