Томова бие на старта на Allianz Cup

Томова бие на старта на Allianz Cup | StandartNews.com

Виктория Томова (на снимката), която е №2 в основната схема на тенис турнира за жени Allianz Cup, записа победа в първия кръг на състезанието, което се провежда за 26-и път на кортовете на ТК „Левски" и е с награден фонд 25 000 долара.

Българката спечели с 6:2, 7:5 срещу София Ковалец от Украйна след час и половина игра. В първата част 21-годишната Томова поведе набързо с 5:1 гейма и лесно спечели сета.

Във втория софиянката взе преднина с пробив за 3:2, а при 5:4 сервираше за победата. Ковалец обаче успя да върне брейка. В 12-ия гейм украинката поведе с 40:15, но Виктория отрази сетболите, стигна до точка за спечелване на мача и я реализира.На осминафиналите Томова се изправя срещу квалификантката от Италия Камила Розатело. Българката си осигури 5 точки за световната ранглиста, където в момента е на 177-а позиция.

В друг двубой преодолялата квалификациите Диа Евтимова отстъпи на Лу Брульо от Франция с 1:6, 6:7(5) и отпадна.

Заради дъжд не може да излезе на корта последната българка в схемата – участващата с „уайлд кард" Петя Аршинкова. Тя трябва да играе с Констанц Щепан от Германия. Вчера място на осминафиналите си осигури Джулия Терзийска.
Водачката в основната схема Изабелла Шиникова отпадна в първия кръг на състезанието.
Третата ракета на България отстъпи на Кирин Лемоен от Холандия с 6:7(4), 4:6 след час и 40 минути игра на корт №1. Шиникова губеше с 0:3 с два пробива, но успя да изравни за 3:3. След това върна още един брейк в 12-ия гейм. В последвалия тайбрек обаче холандката успя да спечели.

Във втория сет националката ни за „Фед къп" проби за 2:1 и водеше с 4:3. Тогава 299-ата в света Лемоен направи рибрейк, а после взе отново подаването на Изабелла, за да приключи двубоя.

Шиникова напуска турнира с една точка за световната ранглиста, където е №142.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай