Гришо: Следващата ми цел е топ 5

Гришо: Следващата ми цел е топ 5 | StandartNews.com

Стокхолм. Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров даде интервю преди първия си мач на сингъл на турнира в Стокхолм. Гришо говори за очакванията си от надпреварата, както и за следващите големи цели в кариерата си, като една от тях е влизане в топ 5 на света.

"Разбира се, че може да се каже, че тук се чувствам като у дома си. От доста години идвам тук, а миналата есен спечелих първата титла в кариерата си именно в Стокхолм. Затова дойдох със самочувствие и високо вдигната глава. Приятно е да виждам толкова много постери и билбордове с моя лик, които връщат спомените ми и се готвя да защитя титлата си. Винаги се усмихвам, когато си спомня за миналогодишния успех и съм много развълнуван да изляза отново на Централния корт.
След като свърши финалът, си спомням, че настана хаос. Това беше първият ми спечелен турнир и бях много радостен. Паднах на земята. Треньорът ми и другите също се радваха", каза Гришо.

"Мисля, че това е само началото. Мисля, че това е най-добрата ми година, не мога да крия това. Следващата стъпка е да достигна до Топ 5. Фокусиран съм да завърша годината силно и през следващия сезон да надградя постигнатото. Това ще ми помогне и стъпка по стъпка всичко ще се движи по план", добави българинът, цитиран от tenniskafe.com.

"Всичко е важно. Винаги трябва да си уверен. Колкото повече мачове играеш, толкова по-зрял се чувстваш на корта. Започваш да преценяваш съперника и да знаеш как да подхождаш към него. Не мога да посоча едно нещо, което е най-важно, особено ако си фокусиран към голяма цел. Годината беше дълга и изиграх много мачове, но не съм изморен, а съм развълнуван да завърша добре. Успях да се съхраня психически и физически, както и да съм свеж, което е много важно в тези последни турнири. Във всеки турнир, в който участвам, целта е да спечеля, а не просто да играя. Трябва да се печелят големи турнири. Всичко все още е пред мен и искам да се подобрявам", добави още най-добрата ни ракета в мъжкия тенис.

Гришо излиза довечера, от 19,30, срещу световния №59 Теймураз Габашвили, а двубоят може да бъде наблюдаван по бТВ Action.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай