Димитров e двоен шампион на 4-ия турнир от Верига 17+

Димитров e двоен шампион на 4-ия турнир от Верига 17+ | StandartNews.com

Кирил Димитров стана двоен шампион на четвъртия турнир от Национална тенис верига 17+ за тази година, който по традиция бе с награден фонд 1000 лева и се проведе през уикенда на кортовете на СК "Дема" в София. Димитров победи във финала на сингъл Райчо Димитров с категоричното 4:0 4:0, а на двойки заедно с Калоян Михайлов измъкнаха трудна победа над Валентин Иванов и Калоян Кирилов с 2:4 4:2 12:10.

И четвъртият турнир предизвика голям интерес, като отново имаше и "дебютанти" във веригата. Сред тях бе и Кирил Димитров, един от най-добрите български тенисисти преди 10-ина години, който отново показа добра форма и заслужено триумфира с титлата. Той спечели три от четирите си мача, без да даде гейм на съперниците си, като не успя да постигне това само в полуфинала срещу Вадим Чергов за 4:2 4:1.

Руси Гюров победи в утешителния турнир с успех във финала над Йосиф Михайлов с 4:0 5:3.

Надпреварата на двойки отново предложи големи емоции и интересни мачове. Кирил Димитров и Калоян Михайлов достигнаха до финала с убедителни победи, но там се затрудниха значително срещу Калоян Кирилов и младия Валентин Иванов. На трето място останаха Богомил Радославов и Антон Георгиев, както и Петко Иванов и Адриан Стоименов.

Милен Димитров запази лидерската позиция в ранглистата на веригата за 2016 г., но с преднина от само 15 точки пред излезлия на второ място Вадим Чергов. На по-малко от 100 точки след водача са и Димитър Ангелов, Никола Димитров и Йосиф Михайлов, което предвещава интересен и оспорван финал.

Последният турнир на 17+ за годината е във ваканционно селище Санта Марина в Созопол на 8-9 октомври и носи двойни точки за ранглистата. Според регламента първите двама в крайното класиране, както и един от тенисистите, участвали във всичките пет турнира, ще спечелят специалните награди от генералния спонсор на веригата "ФеърПлей Интернешънъл" - почивки в комплекс "Св.Иван Рилски" в Банско в началото на 2017 г.

Национална тенис верига 17+ цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и т.н., които са над 17 г., нямат класиране в ранглистата на АТР на сингъл и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично.

Изминалият четвърти турнир от веригата се проведе и със специалното партньорство на изотоничните напитки с витамини и минерали 4MOVE.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай