Събота,

Държавните първенства по тенис за юноши и девойки с подкрепа от ”Рефан”

От: Администратор -
2224
Държавните първенства по тенис за юноши и девойки с подкрепа от ”Рефан”
A
A
A

Светът беше олимпиада през нажежения от спортни емоции месец август, но не само Рио беше сцена на спортни събития. На кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина в София се проведоха две престижни тенис прояви: Държавното отборно първенство за юноши и девойки до 16 години, в което взеха участие 22 отбора и Държавното отборно първенство за юноши и девойки до 18 години, в което се включиха общо 14 отбора. Турнирите се състояха с генералната подкрепа на „Рефан България" и в тях любовта към спорта, амбициите и желанието за победа на младите спортисти по нищо не отстъпваха на олимпийските.

След оспорвана надпревара при девойките до 16 години титлата спечели ТК „Дема" (София), а при юношите от същата възрастова група победители станаха тенисистите от ТК „Авеню" (Бургас). Всички призьори бяха наградени от капитана на България за Купа „Дейвис" Тодор Енев.

При по-големите състезатели – до 18 години – купата грабнаха ТК „Локомотив" (Пловдив) при юношите и ТК „15-40" (София) при девойките. Те бяха наградени лично от ген. секретар на БФТ Катерина Генова.

И двете първенства се проведоха при отлична организация, а като техен главен спонсор „Рефан България" осигури и подаръци за всички млади тенис таланти, участници в надпреварата. Подкрепата на спорта като цяло и особено на младежкия спорт винаги е била сред приоритетите на българския козметичен бранд, който традиционно спонсорира редица спортни мероприятия у нас и в чужбина, като най-големия турнир в Испания за юноши POWERADE CUP, най-масовия футболен турнир EVIMA-REFAN CUP, футболния турнир REFAN SOFIA CUP, Световната купа по художествена гимнастика SOFIA WORLD CUP и много други. Освен това любимата козметична марка на българите е сред основните спонсори на футболните школи на Локомотив Пловдив и Берое и винаги с готовност подкрепя младите хора, които имат желанието и амбицията да намерят себе си и да се докажат в областта на спорта.


Всички новини от категория Интервюта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията