Данаил Асъмов с две купи от турнира на НТЛ

Данаил Асъмов с две купи от турнира на НТЛ | StandartNews.com

Бургазлията Данаил Асъмов спечели при мъжете 18-35 и при двойките мъже до 45 на последен турнир от GREENSET SANTA MARINA SERIES на НТЛ в Созопол. На финала в индивидуалния турнир той победи Росен Марков в тежък мач продължил повече от два часа и взе реванш за загубения финал на първия турнир от сериите в Созопол. При двойките до 45, Асъмов и неговия партньор Марков спечелиха групата с най-голям брой победи.

При двойките мъже 45+ участие взе Атанас Михов – първия българин играл на Wimbledon в тандем със своя брат Григор Михов, който е редовен участник в лигата. Те достигнаха до финал, където заедно с водачите в ранглистата Христо Ангелов/Иван Запряно изнесоха рецитал на тема „Що то е играта на двойки". Атанас Михов показа класа на корта и вдигна летвата още по-високо в този формат. Получи се оспорван и много техничен финал завършил в шампионски тайбрек в полза на двойката Михов/Михов.

При смесените двойки нова поредна титла за Антоанета Маркова и Йордан Ников, и още една крачка към Голямата награда на FPI Prize – посещение на Мастърса в Лондон през ноември. Моментният водач в ранглистата Добромир Ганев направи погрешна стъпка на този турнир – той и неговата партньорка Гергана Николова останаха четвърти в групата. С това си представяне Ганев отстъпи водачеството в ранглистата и сега преди него са Маркова и Ников. Тази ситуация предвещава оспорван Мастърс при смесените двойки, където всяка минимална грешка и лоша концентрация ще бъдат наказани. На турнира в Созопол сериозен прогрес демонстрираха Мария и Матс Налсен – бургаската двойка показа постоянна игра и заявка за намеса в наградния фонд. Те завършиха втори в групата и си спечелиха право на участие в Мастърса, където нищо не се знае.

Останалите победители от третия GREENSET SANTA MARINA SERIES са: Емил Николов (35+), Антон Марков (45+) и Христо Ангелов (55+).

Последният за годината турнир от календара на Национална тенис лига – Home MAX Masters ще се проведе между 22 и 24 септември на кортовете на СК Дема в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай