Баща и син Савови с победа в Созопол

Баща и син Савови с победа в Созопол | StandartNews.com

Ваканционно селище Санта Марина край Созопол за трета поредна година бе домакин на традиционния журналистически тенис турнир.

Оспорвани мачове и страхотна атмосфера съпътстваха целия състезателен ден.

В медийното състезание тази година своя дебют направи Минчо Сербезов от Дарик Радио Стара Загора, които стартира с победа, но тя не бе достатъчна за крайното класиране.

Голямата изненада се оказа втория дебютант на турнира – Крум Савов-младши, който заедно със своя баща - известния спортен журналист, успя да се класира за финал след три поредни успеха в група II. Техен опонент в спор за първото място бе двойката на Георги Дончев, председател на тенис клуб „Журналист" и Йово Николов.

Изключително оспорваният мач за купата се реши с тай-брек, завършил 7-5 за семейство Савови, които спечелиха приза за тази година. Купата на победителите връчи Никола Петков, Изпълнителен директор на FPI Hotels&Resorts.

Той беше удостоен със статуетка за страхотната работа и отличната организация, за които домакините от Санта Марина се бяха постарали. Участниците имаха възможността не само да се насладят на удоволствието от играта, но и да бъдат зрители на квалификационната част на международния мъжки турнир Santa Marina Cup с награден фонд 15 000$. Състезанието в основна схема ще се проведе от 8 до 14 Май с участници от 20 държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай