Заповядайте в „Камчия"

Санаторно-оздравителният комплекс ви очаква през цялата година

Заповядайте в „Камчия" | StandartNews.com

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия" е уникален международен център за отдих, образование, култура, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм. Намира се сред живописна природа – до морския бряг, устието на река Камчия и вековната лонгозна гора. Комплексът въплъщава хармоничното единство между човека, Земята и Космоса. Той е построен с инвестиция на правителството на Москва и може да посрещне 2000 души едновременно. През изминалата година прелестта на „Камчия" почувстваха гости от над 60 страни.

Комплексът работи през цялата година и прилага собствени програми за детска, семейна и 60+ почивка, за тематични ваканции, зелено училище, творчески проекти, концерти, фестивали, изложби, състезания от международен и национален ранг, спорт, здраве и красота. Домакин и съорганизатор е на световни и европейски форуми, олимпиади, квалификационни курсове, конференции, обучения, тимбилдинги и др.

„Камчия" получи изключително висока оценка от експертите по туризъм на ООН, за създаването на стандарти, които ще се водещи в областта на туризма през следващите 20 – 30 години в световен мащаб.

Комплексът стана символ на качествения детски отдих в България. С отличната база, уникалната природа и модерните собствени програми за образование и възпитание чрез творчество, култура, игри и спорт, в „Камчия" всяко дете открива и развива своя талант. Комплексът придоби популярност като Столица на щастливото детство и приятелството. Сред лагерните смени през това лято са: „Заедно в 21 век", програма, която обединява талантливи деца от различни страни и националности. „Космосът и ние" - звездна смяна за бъдещи космонавти - с практически упражнения в интерактивния аналог на космически кораб „СОЮЗ – ТМА", цифровия планетариум и учебната обсерватория. Особено интересни са езиковите смени „С миром говорим на русском языке" и „Шагнуть в русский мир" – на руски език и „Leaders" – на английски език. За хармоничното израстване на децата са програмите „Земята – наш дом" и „Море, музика и спорт". Международният фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия", който съпътства всяка смяна, вече трета година се провежда под знака на ЮНЕСКО. Комплексът отново ще е домакин и на международна балетна академия, а най-добрите руски преподаватели и балетмайстори ще водят мастър класове.

Лагерни смени се провеждат и през пролетната и зимната ваканции, а през учебната година „Камчия" посреща ученици, студенти и техните преподаватели за зелено училище.

В Учебно-възпитателния център - една от най-модерните учебни бази в Европа, се намира и Училището на бъдещето – Частното средно училище „Юрий Гагарин". То е лицензирано от Министерството на образованието и науката на България за прием от 1 до 12 клас, с усилено изучаване на руски и английски език, и информационни технологии. Само преди месец бе получена и руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователната дейност. „Камчия" се утвърди като водещ иновативен образователен център с гаранция за качествено образование, отговарящо на българските и руските образователни стандарти.

Учениците вече показаха отлични резултати на престижни международни и национални конкурси и олимпиади – I място на Национата олимпиада по руски език, 2016, сребърен медал от Международната олимпиада по руски език в Москва, април 2017, Национален IT-шампион, април 2017 и др. Приемът във всички класове за учебната 2017/2018 вече започна.

СОК „Камчия" стана предпочитана дестинация и надежден партньор за провеждане на квалификационни курсове, обучения, конференции, тиймбилдинг и др. Едни от най-големите световни брандове и обществени организации провеждат тук свои срещи и конференции.

На територията на комплекса са разположени хотелски комплекс „Лонгоз", с 400 легла и китното вилно селище „Пирин" с 250 места – идеално място за семейна почивка. В „Радуга" и „Черноморски" могат да се настанят по общо 1400 души. На разположение на гостите са две киноконцертни зали с по 600 места, атриум с 400 места, конферентни, изложбени и хореографски зали, библиотеки, кабинети по изкуства. Тук има открит летен амфитеатър с 2000 места, който отговаря на световните изисквания за провеждане на международни форуми и фестивали.

Спортът и здравето са традиционни ценности в „Камчия" - уникалният спортен комплекс, отговарящ на изискванията на световните спортни федерации, е с многофункционална зала с лекоатлетическа писта, закрит олимпийски басейн с 10-метрова кула за скокове, модерни фитнес зали и открити игрища. В непосредствена близост е и Медицински център „Здравец", който предлага отлични условия за рекреация, възстановяване, здраве и красота – водолечение, калолечение, електро и светолечение, лечебна физкултура,класически масажи и др.
Заповядайте и вие в «Камчия»! Очакваме ви през цялата година!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай