Събота,

Заповядайте в „Камчия"

От: Администратор -
228
Заповядайте в „Камчия"
A
A
A

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия" е уникален международен център за отдих, образование, култура, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм. Намира се сред живописна природа – до морския бряг, устието на река Камчия и вековната лонгозна гора. Комплексът въплъщава хармоничното единство между човека, Земята и Космоса. Той е построен с инвестиция на правителството на Москва и може да посрещне 2000 души едновременно. През изминалата година прелестта на „Камчия" почувстваха гости от над 60 страни.

Комплексът работи през цялата година и прилага собствени програми за детска, семейна и 60+ почивка, за тематични ваканции, зелено училище, творчески проекти, концерти, фестивали, изложби, състезания от международен и национален ранг, спорт, здраве и красота. Домакин и съорганизатор е на световни и европейски форуми, олимпиади, квалификационни курсове, конференции, обучения, тимбилдинги и др.

„Камчия" получи изключително висока оценка от експертите по туризъм на ООН, за създаването на стандарти, които ще се водещи в областта на туризма през следващите 20 – 30 години в световен мащаб.

Комплексът стана символ на качествения детски отдих в България. С отличната база, уникалната природа и модерните собствени програми за образование и възпитание чрез творчество, култура, игри и спорт, в „Камчия" всяко дете открива и развива своя талант. Комплексът придоби популярност като Столица на щастливото детство и приятелството. Сред лагерните смени през това лято са: „Заедно в 21 век", програма, която обединява талантливи деца от различни страни и националности. „Космосът и ние" - звездна смяна за бъдещи космонавти - с практически упражнения в интерактивния аналог на космически кораб „СОЮЗ – ТМА", цифровия планетариум и учебната обсерватория. Особено интересни са езиковите смени „С миром говорим на русском языке" и „Шагнуть в русский мир" – на руски език и „Leaders" – на английски език. За хармоничното израстване на децата са програмите „Земята – наш дом" и „Море, музика и спорт". Международният фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия", който съпътства всяка смяна, вече трета година се провежда под знака на ЮНЕСКО. Комплексът отново ще е домакин и на международна балетна академия, а най-добрите руски преподаватели и балетмайстори ще водят мастър класове.

Лагерни смени се провеждат и през пролетната и зимната ваканции, а през учебната година „Камчия" посреща ученици, студенти и техните преподаватели за зелено училище.

В Учебно-възпитателния център - една от най-модерните учебни бази в Европа, се намира и Училището на бъдещето – Частното средно училище „Юрий Гагарин". То е лицензирано от Министерството на образованието и науката на България за прием от 1 до 12 клас, с усилено изучаване на руски и английски език, и информационни технологии. Само преди месец бе получена и руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователната дейност. „Камчия" се утвърди като водещ иновативен образователен център с гаранция за качествено образование, отговарящо на българските и руските образователни стандарти.

Учениците вече показаха отлични резултати на престижни международни и национални конкурси и олимпиади – I място на Национата олимпиада по руски език, 2016, сребърен медал от Международната олимпиада по руски език в Москва, април 2017, Национален IT-шампион, април 2017 и др. Приемът във всички класове за учебната 2017/2018 вече започна.

СОК „Камчия" стана предпочитана дестинация и надежден партньор за провеждане на квалификационни курсове, обучения, конференции, тиймбилдинг и др. Едни от най-големите световни брандове и обществени организации провеждат тук свои срещи и конференции.

На територията на комплекса са разположени хотелски комплекс „Лонгоз", с 400 легла и китното вилно селище „Пирин" с 250 места – идеално място за семейна почивка. В „Радуга" и „Черноморски" могат да се настанят по общо 1400 души. На разположение на гостите са две киноконцертни зали с по 600 места, атриум с 400 места, конферентни, изложбени и хореографски зали, библиотеки, кабинети по изкуства. Тук има открит летен амфитеатър с 2000 места, който отговаря на световните изисквания за провеждане на международни форуми и фестивали.

Спортът и здравето са традиционни ценности в „Камчия" - уникалният спортен комплекс, отговарящ на изискванията на световните спортни федерации, е с многофункционална зала с лекоатлетическа писта, закрит олимпийски басейн с 10-метрова кула за скокове, модерни фитнес зали и открити игрища. В непосредствена близост е и Медицински център „Здравец", който предлага отлични условия за рекреация, възстановяване, здраве и красота – водолечение, калолечение, електро и светолечение, лечебна физкултура,класически масажи и др.
Заповядайте и вие в «Камчия»! Очакваме ви през цялата година!


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички