Ваканция заради аварията с водопровода

Ваканция заради аварията с водопровода | StandartNews.com

Децата в община Бяла са във ваканция заради липсата на вода в школата. Вследствие на сериозната авария по водопровода „Китка – Варна" в клас до 18-ти няма да влязат и възпитаниците на Средното общообразователно училище в Девня и на Основното училище в Повеляново. Това съобщи шефката на Регионалния инспекторат по образованието, Венцеслава Генова.

Занятия в Бяла не е имало още от четвъртък, след като кметът Анастас Трендафилов е издал заповед. Продължаването на принудителната ваканция от утре пък е разпоредено от Министерството на образованието.

Заради безводието врати до сряда ще затворят и детските градини на територията на трите общини, добави Генова. В края на миналата седмица от ВиК – Варна съобщиха, че аварията по основния водопровод „Китка-Варна" трябва да бъде отстранена до сряда, когато се очаква и да бъде възстановено водоподаването в засегнатите райони. Заради свличането на огромни земни маси върху водопровода близо 20 000 души от областта останаха без вода. 25 селища от 6 общини са на водоноски при сухите чешми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай