Четвъртък,

Патриотичен буквар стана хит сред българите в чужбина

От: Failed to load user -
3464
Патриотичен буквар стана хит сред българите в чужбина
A
A
A

Сливен. Патриотичен буквар с културно-исторически забележителности от Сливен стана хит сред българите в чужбина. Имаме заявки от няколко континента, похвалиха се от община Сливен. С помощта на кметството местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни издаде буквара с основно предназначение към учениците от града. След разгласата обаче се оказа, че много наши сънародници проявяват интерес, съобщи Лилия Радева, която е секретар на комисията.

Представители на българското училище в Будапеща са поискали изданието. Българи, които живеят в САЩ, Австралия и Западна Европа, също изпращат писма по и-мейла и държат да притежават патриотичния буквар. Към четивото има заявен интерес от страна на галерии и библиотеки в различни градове в страната, каза Лилия Радева.

Към изданието има и карта, указваща къде се намират съответните забележителности. Всяка буква от азбуката се свързва с личност или забележителност от историята на Сливен и региона. Идеята на буквара е да се припомни на децата за места и личности, които заслужават да бъдат посетени и имат историческа стойност, обясниха от местната комисия.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички