Патриотичен буквар стана хит сред българите в чужбина

Патриотичен буквар стана хит сред българите в чужбина | StandartNews.com

Сливен. Патриотичен буквар с културно-исторически забележителности от Сливен стана хит сред българите в чужбина. Имаме заявки от няколко континента, похвалиха се от община Сливен. С помощта на кметството местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни издаде буквара с основно предназначение към учениците от града. След разгласата обаче се оказа, че много наши сънародници проявяват интерес, съобщи Лилия Радева, която е секретар на комисията.

Представители на българското училище в Будапеща са поискали изданието. Българи, които живеят в САЩ, Австралия и Западна Европа, също изпращат писма по и-мейла и държат да притежават патриотичния буквар. Към четивото има заявен интерес от страна на галерии и библиотеки в различни градове в страната, каза Лилия Радева.

Към изданието има и карта, указваща къде се намират съответните забележителности. Всяка буква от азбуката се свързва с личност или забележителност от историята на Сливен и региона. Идеята на буквара е да се припомни на децата за места и личности, които заслужават да бъдат посетени и имат историческа стойност, обясниха от местната комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай