Вторник,

Мариана Бачева подписала за отпадането на Ботев

От: Администратор -
Мариана Бачева подписала за отпадането на Ботев
A
A
A

София. Бившият заместник-министър на образованието в служебното правителство Мариана Банчева е подписала проекта за промяна на учебните програми по български език и литература, съобщава Дарик радио. Банчева заяви за радиото, че не съжалява за решението си да го подпише и заяви, че програмите са били изготвени с цел да се осъвременят стандартите на образованието. По думите й, учениците не могат да изучават всички произведения, на всички автори. Банчева обясни, че промените, предвиждани в плана, са били, за да имат учениците повече време за практически задачи.

Мариана Банчева защити учителите и експертите, съставили проекта, и заяви, че те не трябва да бъдат уволнени, както се закани министърът на образованието Анелия Клисарова. „Най-неконструктивният начин е да търсим персонална отговорност в момента. Аз не мисля, че уволнението на тези хора е решението на проблема с програмите, защото винаги ще има спорни елементи каквато и програма да се направи", заяви тя.

„По време на служебното правителство аз подписах проектите на учебните програми, с което те бяха качени на сайта на Министерството, за да могат да бъдат публично достояние. Това, което аз направих, е, че всъщност поех изключителната политическа отговорност да се доверя на тези хора, които са работели и които са решили и са имали куража да представят своя продукт. Не съжалявам за това си решение", категорична бе Банчева.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички