Клисарова увери, че матурите няма да бъдат провалени

Клисарова увери, че матурите няма да бъдат провалени | StandartNews.com

Просветният министър проф. Анелия Клисарова увери, че матурите няма да бъдат провалени, в коментар на разкритията на бТВ от петък за изтичане на отговорите от матури. Клисарова коментира чувствителната тема преди тържественото общоградско шествие по случай 24 май да тръгне от сградата на Националния археологически музей към паметника на светите братя Кирил и Методий.

Става въпрос за схемата, при която срещу 150 лева могат да бъдат придобити отговорите на втората матура по предмет по избор измежду 13 учебни дисциплини. Екипът на бТВ успя да се сдобие с отговорите на зрелостния изпит по английски език чрез SMS.

„Това е една престъпна схема, която е много порочна, но няма да наруши и да позволи на тези ученици, които са учили, да се провалят. И ще кажа защо – защото те не са успели нито с есето, нито със слушане и говорене", разясни Клисарова.

Министърът обеща, че „всеки ще си получи заслуженото" и са взети сериозни мерки, но не се съмнявала в колегите, с които тя работела в МОН, тъй като те били много отговорни и нямала съмнение, че има проблем във ведомството.

По случай днешния голям празник Клисарова заяви: „24 май е най-светлият и най-истински български празник. Щастлива съм и развълнувана да бъда в това шествие, начело на всички ученици. Поклон пред учителите!".

МОН днес публикува официално отговорите, въз основа на които ще бъдат проверявани и оценявани работите на учениците, явили се вчера, на 23.05.2014, на матура по английски език. В отговорите има грешки и неточности , според учители, ученици и експерти.

Възникна петиция за корекция на грешките /отговорите, които да се зачитат за верни/. Подписана е от над 1700 души към този момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай