Петък,

Китай на лов за BG студенти

От: Failed to load user -
115
Китай на лов за BG студенти
A
A
A

Руски вузове предлагат безплатно обучение

Китайски университет идва на лов за наши студенти. Вузът в град Ланджоу иска да обучава българи за инженери, архитекти и финансисти. За пръв път висше училище от азиатската държава проявява интерес към България. Това стана ясно на изложението "Образование без граници" в НДК. Вузът е един от най-добрите в Китай. В него се обучават специалисти предимно в инженерните науки, но има и хуманитарни, природни и икономически програми. В Ланджоу се преподава единствено на китайски. Българските студенти могат да се запишат на езиков курс, преди да започнат образованието си в него. Той струва 10 000 юана или 2868 лв.

Безплатно образование за 150 български студенти пък предлагат над 1000 частни и държавни висши учебни заведения в Русия.

Сред тях е Южният федерален университет в град Ростов на Дон, който е един от най-престижните университети в Русия. Вузът предлага над 70 различни специалности в хуманитарни, икономически, природонаучни и технически профили. През последните 60 години университетът подготвя национални кадри от чужбина. Оттогава насам там са завършили над 6500 специалисти от 118 държави. Освен качественото обучение университетът предлага множество екскурзии, спортни занимания, участие във фестивали. Специално за българчетата ЮФУ осигурява настаняване в общежития срещу 40 лева на месец. За чуждестранните граждани, които не владеят руски, се предвижда едногодишно подготвително обучение.

Мераклиите да се развиват в сферата на бизнеса и икономиката пък могат да изберат образование в университета CaТ Foscari University of Venice във Венеция. Той е първото бизнес училище в Италия и второто в Европа. Университетът предлага възможности за провеждане на важни изследователски проекти по иновативни учебни програми. Езиците на обучение са италиански и английски, а годишната такса за бакалавърска степен е 1416 евро на година.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички