Дни на отворените врати в СУ „Св. Кл. Охридски“

Дни на отворените врати в СУ „Св. Кл. Охридски“ | StandartNews.com

София. От 28 до 30 април от 10.00 до 18.00 часа ще се състоят Дни на отворените врати в Софийския университет „Св. Кл. Охридски". Това съобщиха от висшето учебно заведение. Целта на събитието е да запознае кандидат-студентите с възможностите на университета. То се организира от Студентските съвети на факултетите и от Студентския съвет на СУ.

Дните на отворените врати ще се състоят в Ректората на Софийския университет. Желаещите да присъстват ще могат да се запознаят с възможностите за кандидатстване, различните специалности и предмети, които се изучават и друга полезна за тях информация.

Представители на Алма матер ще отговарят на запитванията на бъдещите студенти, ще разясняват как се формира бала за дадена специалност и ще показват материалната база на университета.

В поредното издание на Рейтинговата класация на висшите училища в България Софийският университет заема водещо място във всички професионални направления, в които обучава студенти, и е единственото българско висше училище, което намира място в престижни международни класации, обясняват от СУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай