50 топ компании търсят кадри в АУБ

50 топ компании търсят кадри в АУБ | StandartNews.com

50 топ компании ще търсят млади таланти в Американския университет в Благоевград по време на Панаира на професионална реализация. Събитието, което се организира за 22-ри път, стартира не на шега на 1 април в Студентски център „Америка за България". Сред най-известните фирми, които ще предлагат работа или стаж на студенти от Американския университет, са „Кока-кола", „Нестле", „Монделийз", „Каменица", „Deloitte", „Фикосота", „Райфайзенбанк", „М-Тел". Представителите на близо половината от компаниите на Панаира за професионална реализация са възпитаници на университета.

Според експерти по човешки ресурси най-търсени са професионалисти с разнообразни умения, които се адаптират към бързо променяща се среда и мислят критично. Развиването на точно тези умения е силно застъпено в образованието в американски стил „liberal arts". Затова се смята, че това е образованието на бъдещето. То е причината водещи компании да идват да търсят кадри в АУБ, който заема водеща позиция по професионална реализация на възпитаниците си.

Висшето учебно заведение е първото в Югоизточна Европа, което оранизира Панаир на професионална реализация за своите студенти. От 1994 г. Центърът за професионална и академична реализация към АУБ е организирал 21 форума. През академичната година се провеждат специални семинари, където студентите усъвършенстват техники за интервюта и получават помощ при писане на мотивационни писма и резюмета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай