Понеделник,

Стиснат грък стреля по наши гурбетчии

От: Failed to load user -
1406
Стиснат грък стреля по наши гурбетчии
A
A
A

Гръцки фермер стреля по колата на двама българи с карабина. Инцидентът се е разиграл в четвъртък сутринта, съобщава кипърският вестник "Български новини".

Причината за стрелбата била, че нашенците са поискали изработените от баща им надници, които фермерът дължал. Когато българите отишли при 44-годишния работодател, той категорично отрекъл да дължи каквито и да било пари. За да прекрати разговора, разгневеният грък дори извадил карабина и заплашил да разстреля българите. В крайна сметка, след като те си тръгнали, той все пак вдигнал оръжието и започнал да гърми по колата им. С действието си той искал да ги изплаши и вероятно да бъде сигурен, че няма да дойдат втори път. Само добър късмет спасил нашенците. Куршумите нанесли поражения по колата, но не ранили никого.

На следващия ден фермерът сам се предал в полицията, а прокуратурата вече му е повдигнала обвинение за опит за убийство.

Това е вторият инцидент, в който работодател стреля на месо по имигранти. Подобна случка се разигра и с група от 200 имигранти от Бангладеш в Неа Манолада. Те не си бяха получавали надниците за шест месеца назад. След стрелбата 30 от тях бяха ранени и настанени в болница.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията