Скандал с подкупи в Испания заплашва да свали премиера Рахой

Скандал с подкупи в Испания заплашва да свали премиера Рахой | StandartNews.com

Мадрид. Според документи, публикувани във вестник Ел Мундо испанският премиер Мариано Рахой е получил пари от подкупен фонд на управляващата Народна Партия, когато е бил министър през 90-те години.

В отговор на обвиненията партията отрече напълно да е замесена в подобна история, докато от опозиционните партии пък изискват строги мерки и незабавната оставка на министър председателя.

Ел Мундо съобщава, че документите са предадени на Върховния съд в понеделник, придружени от снимки и счетоводна книга, съдържаща имената на Рахой и други главни партийни фигури , наред със сумите, които се предполага, че са получили. Няма информация откъде вестникът се е сдобил с подобна информация и документите, уличаващи Рахой.

Испанският вестник твърди, че докато Рахой е бил държавен министър през 1997 е получил кеш плащане на стойност 42,000 евро, скрито в цигарена кутия, последвано от по-малки суми през 1998 и 1999 година. Основната опозиционна партия изисква отговори от Рахой по повод всички обвинения в парламента и подробно разследване на случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай