Четвъртък,

Сините поискаха повече пари за бежанците у нас

От: Администратор -
3535
Сините поискаха повече пари за бежанците у нас
A
A
A

Брюксел. ЕС да покаже повече солидарност в отпускането на средства към държавите, които са най-засегнати от бежанския натиск. За това апелира eвродепутатът на Синьо единство и Реформаторския блок Надежда Нейнски по време на дебата в ЕП преди гласуването на Резолюцията за мерките за справяне с потока от сирийски бежанци.

Тези средства са нужни не само за изграждане на нови бежански центрове, но и за опазване на границата и задържане на бежанците близко до техните родни места, обясни Нейнски. Тя предупреди, че промененото европейско законодателство не работи достатъчно ефективно.

Нейнски призова всички страни-членки да изразят готовност да приемат бежанци солидарно със страните, които са подложени на най-пряк емиграционен натиск, каквато е България. „Интеграционният капацитет на държавите е различен, за страни като България той е особено нисък. Това създава сериозен риск от радикализация на обществото и призиви дори за затваряне на границата", предупреди Нейнски.

"България не е член на Шенген, заради което бежанците остават трайно на наша територия. Това крие потенциални рискове за нашата национална сигурност", каза още Нейнски.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията