Сърбия черпи опит от България по глава „Вътрешни работи“

Сърбия черпи опит от България по глава „Вътрешни работи“  | StandartNews.com

София. На работно посещение в София е делегация от МВР на Република Сърбия, ръководена от Игор Перич, директор на Бюрото за международно сътрудничество, и Игор Срблянович, ръководител на Отдела за управление на проекти, финансирани от ЕС.

Основната им цел е запознаване с българския опит в преговорния процес по глава „Вътрешни работи" преди присъединяването към ЕС, информираха от пресцентъра на МВР.

В приветствието си към сръбската делегация заместник-министър Пламен Ангелов подчерта високото ниво на двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи и изградения открит и конструктивен диалог на всички нива. Той изтъкна последователната подкрепа на България за европейската интеграция на Сърбия и готовността ни да споделим своя опит и „научените уроци" във всички сфери, които представляват интерес за сръбската страна.

В рамките на срещата представители на дирекция „Международно сътрудничество" и Дирекция „Международни проекти" направиха детайлни презентации за опита в преговорния процес, както и за опита в рамките на ЕС, с акцент върху изградените координационни механизми и финансовите инструменти на ЕС, използвани за осъществяване на различни дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай