Вторник,

Сърбия черпи опит от България по глава „Вътрешни работи“

От: Failed to load user -
837
Сърбия черпи опит от България по глава „Вътрешни работи“
A
A
A

София. На работно посещение в София е делегация от МВР на Република Сърбия, ръководена от Игор Перич, директор на Бюрото за международно сътрудничество, и Игор Срблянович, ръководител на Отдела за управление на проекти, финансирани от ЕС.

Основната им цел е запознаване с българския опит в преговорния процес по глава „Вътрешни работи" преди присъединяването към ЕС, информираха от пресцентъра на МВР.

В приветствието си към сръбската делегация заместник-министър Пламен Ангелов подчерта високото ниво на двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи и изградения открит и конструктивен диалог на всички нива. Той изтъкна последователната подкрепа на България за европейската интеграция на Сърбия и готовността ни да споделим своя опит и „научените уроци" във всички сфери, които представляват интерес за сръбската страна.

В рамките на срещата представители на дирекция „Международно сътрудничество" и Дирекция „Международни проекти" направиха детайлни презентации за опита в преговорния процес, както и за опита в рамките на ЕС, с акцент върху изградените координационни механизми и финансовите инструменти на ЕС, използвани за осъществяване на различни дейности.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички