Понеделник,

МФВ призова Франция да ускори реформите

От: Failed to load user -
1368
МФВ призова Франция да ускори реформите
A
A
A

Париж. Международният валутен фонд понижи своите прогнози за френската икономика за 2013 г. и 2014 г., информира Wall Street Journal. От МФВ предупреждават, че Франция рискува да изостане от държавите в периферията на еврозоната, които предприемат бързи реформи, освен ако от Париж не действат бързо, за да направят икономиката си по-конкурентна.

От МФВ отчитат "смисления прогрес по отношение на структурните реформи", но въпреки това призовават да се гради върху реформите приети при управлението на президента Франсоа Оланд.

Франция успя да се запази от финансовата криза, която удари периферните страни в еврозоната, включително Гърция, Италия и Испания - и успя да се съхрани в очите на инвеститорите статуса си на ключова икономика в евро зоната, но въпреки от МВФ твърдят, че тя може да изостане в сравнение с други страни.

"Външната среда се мени постоянно, а някои страни в периферията отчитат голямо повишаване на конкурентноспособността. Нужно е засилване на реформите, започнати от правителството преди шест месеца, за да се спре изоставането", казват от МФВ.

Същевременно, от международната организация добавиха, че ще е трудно безработицата да бъде овладяна до края на тази година.

МВФ предвижда, че БВП на Франция ще се свие с 0,2% тази година и ще нарасне с 0,8% през 2014 г., сравнено с миналата прогноза за 0,1% свиване през 2013 г. и 0,9% растеж догодина.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Франция Мвф

Още от категорията