Мърдок подслушвал телефона на Кейт Мидълтън

Мърдок подслушвал телефона на Кейт Мидълтън | StandartNews.com

Лондон. Гласовата поща на Кейт Мидълтън, по времето преди да се омъжи за приц Уилям, е била хакната и подслушвана от таблоида News of the World на медийния магнат Рупърт Мърдок.

Това беше обявено от прокурора по време на днешното съдебно заседание по делото срещу вестника на милиардера. Журналистите са обвинени в подслушване на редица телефони на депутати и обществени лица.

Представени бяха стенограми на съобщения до Кейт от Уилям, в които той я нарича „миличко". Записите на разговорите били открити по време на полицейското разследване, което започна при скандала с подслушванията от News of the World през 2011 г. Малко по-късно вестникът беше закрит от собственика му Рупърт Мърдок.

Те са били у частния детектив Глен Мълкеър, който е работил за вестника.

По информация на прокурора съобщенията са от 2006 година, когато принц Уилям е бил в Кралската военна академия Сандхърст или пет години преди двамата да се оженят. Записани са и съобщения от принц Хари, по-малкият брат на Уилям.

И преди е имало подозрения, че са прихващани телефони в кралското семейство, но последните данни са поредния скандал в историята с таблоида на Мърдок, коментира New York Times.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай