Неделя,

Еврокомисар ни защити от нападките на Камерън

От: Failed to load user -
1555
Еврокомисар ни защити от нападките на Камерън
A
A
A


  Брюксел. Еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и социалното подпомагане Ласло Андор нахока Лондон заради политиката му към българските и румънските имигранти.

Според него, крайно неуместни са обещанията на британския премиер Дейвид Камерън да ограничи достъпа до жилищното настаняване и здравеопазването за тези, които идват на Острова съгласно правилата на ЕС за свободно движение. Така Брюксел предприе яростна контраатака срещу британския премиер Дейвид Камерън заради имиграцията, като от там заявиха, че изказванията му за култура на „нищо за нещо” сред имигрантите от ЕС са неинтелигентни и рискуват да подхранят в отговор ксенофобия.„Съществува сериозен риск да се насърчи рефлективна ксенофобия”, каза той.

„Да се обвиняват бедните или имигрантите за трудностите по време на икономическа криза не е нещо, съвършено невиждано досега, но това не е интелигентна политика.”, каза Андор. Истината е, че имигрантите от другите страни от ЕС допринасят силно за икономиката на Великобритания, най-вече защото те помагат страната да се справи с недостига на занаятчии и плащат повече данъци и социални осигуровки на човек, а получават по-малко помощи, отколкото работниците британци.

Освен това свободно движение на работниците е ключова част от единния пазар на ЕС. Стотици хиляди британски граждани работят в други страни от ЕС”, подчерта еврокомисарят.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията