Сряда,

ЕС решава финансирането си до 2020 г.

От: Администратор -
989
ЕС решава финансирането си до 2020 г.
A
A
A

Страсбург. Евродепутатите днес трябва да обсъдят финансовата рамка до 2020-а година и новите правила за отпускане на пари от структурните фондове и за селскостопанска политика на сесия в Страсбург.

Така Европейската комисия и страните-членки ще могат да започнат да планират различните програми и финансирането им.

Предстои да бъде одобрен доклад за парите, които ще се отпускат на България, Литва и Словакия заради спрени ядрени мощности. Очаква се документът да обвърже европейското финансиране с резултатите от процеса на извеждане от експлоатация на затворените реактори.

Днес вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева организира инициатива „Ролята на международните финансови институции и достъпът на българския бизнес до финансовите инструменти, които те предлагат".

Представители на български компании, на неправителствени сдружения и организации на бизнеса ще бъдат информирани за възможностите за финансиране, които им предлагат международните финансови институции. Програмата предвижда своите финансови инструменти да представят Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка, Международната финансова корпорация от групата на Световната банка, Черноморската банка за търговия и развитие, Банката за развитите на Съвета на Европа и българската Банка за развитие.

В конференцията ще участва вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на финансите Петър Чобанов. Очаква се в дискусионен формат представителите на българските компании да представят проблеми, с които се сблъскват при контактите си с финансиращите институции.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички