ЕС решава финансирането си до 2020 г.

ЕС решава финансирането си до 2020 г. | StandartNews.com

Страсбург. Евродепутатите днес трябва да обсъдят финансовата рамка до 2020-а година и новите правила за отпускане на пари от структурните фондове и за селскостопанска политика на сесия в Страсбург.

Така Европейската комисия и страните-членки ще могат да започнат да планират различните програми и финансирането им.

Предстои да бъде одобрен доклад за парите, които ще се отпускат на България, Литва и Словакия заради спрени ядрени мощности. Очаква се документът да обвърже европейското финансиране с резултатите от процеса на извеждане от експлоатация на затворените реактори.

Днес вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева организира инициатива „Ролята на международните финансови институции и достъпът на българския бизнес до финансовите инструменти, които те предлагат".

Представители на български компании, на неправителствени сдружения и организации на бизнеса ще бъдат информирани за възможностите за финансиране, които им предлагат международните финансови институции. Програмата предвижда своите финансови инструменти да представят Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка, Международната финансова корпорация от групата на Световната банка, Черноморската банка за търговия и развитие, Банката за развитите на Съвета на Европа и българската Банка за развитие.

В конференцията ще участва вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на финансите Петър Чобанов. Очаква се в дискусионен формат представителите на българските компании да представят проблеми, с които се сблъскват при контактите си с финансиращите институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай