Апартаменти по 5000 евро в Гърция

Кризата удари пазара на имоти при съседите, цели кооперации пустеят

Апартаменти по 5000 евро в Гърция | StandartNews.com

Атина. Кризата удари и пазара на имоти в Гърция, където хиляди апартаменти и офиси вече се предлагат за жълти стотинки, съобщава в. "Имерисия". И подчертава, че жилища в някои квартали на Атина могат да се намерят за по пет хиляди евро и даже под тази цена.

В центъра на гръцката столица дори има райони, които буквално приличат на "гробища" от апартаменти, има изоставени кооперации или такива, в които живеят едва 10 на сто от обитателите им. Продажбите на всички тези жилища са се разраснали толкова много, че собствениците им правят всичко възможно, за да се отърват от тях, като ги предлагат на шокиращо ниски цени. Само за последните месеци таванът от десет хиляди евро за апартамент падна, като все повече обяви има за продажби на жилища под пет хиляди евро. А това означава, че такова жилище може да се купи с годишни доходи от наеми само на един апартамент.

Продавачите са предимно гърци, купили имоти през 70-те години. Това са преди всичко апартаменти за студенти или къщи, предназначени за отдаване под наем на дошлите от провинцията, за да търсят работа в гръцката столица.

Втората категория продавачи са чужденци, успели в Гърция, но кризата и безработицата от последните години ги е принудила да напуснат страната и да продадат недвижимото си имущество - предимно гарсониери и двустайни апартаменти, закупени от тях в бедните квартали на Атина, пише вестникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай