100 000 евро за най-добър план за излизане от ЕС

100 000 евро за най-добър план за излизане от ЕС | StandartNews.com

Лондон. Британска неправителствена организация обяви конкурс за най-добър план за излизане на страната от Европейския съюз, като наградата за първото място е в размер на 100 000 евро, предаде Би Би Си.

Институтът по икономически въпроси заяви, че се надява с инициативата да намери "достоверен" модел, в случай че гласоподавателите във Великобритания изберат да напуснат съюза на референдума за оставането в ЕС през 2017 г., обещан от премиера Дейвид Камерън.

Журито в конкурса е съставено от известни обществени и политически личности, свързани с партията на консерваторите във Великобритания, сред които бившият министър на финансите Найджъл Лоусън и телевизионният водещ Дейвид Старки.

Първата награда за най-добре обоснован план, който трябва да включва и идеи за развитието на страната след напускането на ЕС, е в размер на 100 000 евро, втората е за 10 000 евро, а третата е 5 000 евро.

Обявена е и поощрителна награда от 5 000 евро за най-добро предложение, формулирано от човек до 30-годишна възраст или по-млад.

Кандидатите трябва да предложат проекта си до 16 септември, като 20 от тях ще бъдат избрани да изготвят подробни проекти в следващите 4 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай