Днес да сготвя: Манастирският гювеч на Събин Ранков

Днес да сготвя: Манастирският гювеч на Събин Ранков | StandartNews.com

Къде се "готвят" "Под прикритие" и "Стъклен дом", къде обичат да похапват продуцентите, сценаристите и звездите им? Не в някой затворен офис, а в уютната обстановка на един ресторант на столичната улица "Шипка". Спокойна атмосфера, вкусни ястия и особено приветливият собственик и управител на "Троянците" Събин Ранков са като магнит не само за телевизионните звезди, но и за всеки ценител на добрата кухня. Тук освен добра скара, всеки четвъртък можете да се насладите на традиционна троянска кухня, приготвена по личните рецепти на Събин Ранков.

Сред троянските специалитети на ресторанта е манастирски гювеч, идеален да удовлетвори вкуса и на най-претенциозния вегетарианец. Лучникът и шишчетата по троянски са други традиционни гозби от Троянския балкан, с които можете да се поглезите веднъж седмично. Специално за читателите на "Стандарт" Събин издаде рецептата си за манастирски гювеч:

Продукти за 1 порция: 2 връзки спанак, малко лук и морков, 50 г балканско сирене, 50 г кашкавал "Витоша", 1 варено яйце

Начин на приготвяне: Спанакът се задушава. Отделно се запарват и морковите с лука. Нарязват се на ситно, след което се смесват и хубаво се объркват с нарязаните на кубчета сирене, кашкавал и яйце. Настъргва се кашкавал върху вече поставената в гювечето смес. Запича се за 15 мин на 200 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай