Да приготвим: Палачинките, които Яна Маринова върти за сина си

Да приготвим: Палачинките, които Яна Маринова върти за сина си | StandartNews.com

София. Яна Маринова няма време да приготвя тристепенни вечери или обилни неделни обеди, но се грижи усърдно за закуската - най-вече за тази на 9-годишния си син Никола и доведената си дъщеря, 16-годишната Карла.

Най-обикновени вкуснотии се въртят най-често в нейния дом.

Палачинките, макар много калорични, са любими на всички. Разбира се, винаги могат да се купят готови, но не са толкова меки и ухаещи.
За по-тънка талия тестото може да се приготви с вода вместо с мляко. То ги прави по-дебели и плътни, но пък за сметка на това превъзходни. Правилото е яйцата (3-4) да се разбият отделно, преди да се сложат към брашното (чаена чаша). Мазнината, която трябва да се прибави към сместа, за да не залепват при пърженето, може да е олио или разтопена 1/5 част от пакетче масло.

Естествено сол и пудра захар, а малко есенция от ванилия придава страхотен аромат. Хубаво е сместа да се постои половин час преди пържене.
Перфектният завършек е домашната плънка - задушени настъргани ябълки със захар, канела, масло и сок от портокал.

Яна е вманиачена да комбинира сладко и солено още от малка. В столовата на училището всички деца й давали пастичките си, за да видят как актрисата ще ги изяде с боба си. Този й навик е неизкореним. Обожава риба на скара със сладко-кисел сос. И в който и ресторант да си я поръчва, дори да го няма в менюто, моли готвача да й го направи.

Самата тя има лесна рецепта за соса - леко се запържват 2 лъжици шарена туршия и по вкус смлян джинджифил. Залива се със смес от 2 чаени лъжици нишесте, захар, по една оцет и доматен сос и половин коняк.

Странните комбинации на звездата от "Стъклен дом" обаче не свършват дотук. Когато извън здравословния й режим на хранене си позволи за десерт шоколадово суфле, тя го похапва със айрян. Дори кафето си довършва с млечната напитка.

Яна е луда и по сармичките на баба си с кълцано месо в глинен гювеч. Те се ядат дори на задължителната Бъдни вечер. Тайната на баба й е, че избира специално сушено месо. Яна пък обича да ги комбинира с тулумбички, като не прекалява с количеството заради талията.

Ако и вие сте майстори зад печката, пращайте ни смело вашите рецепти на електронния адрес [email protected]. По възможност снимайте вашите кулинарни шедьоври. Най-добрите ще публикуваме в рубриката "Майстор на черпака" на агенция Стандарт Нюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай