Да изненадаме близките си: Лепена торта с крем

Да изненадаме близките си: Лепена торта с крем | StandartNews.com

Ако и вие сте любители на готвенето, изпращайте вашите любими рецепти на електронния ни адрес [email protected]. С радост ще ги публикуваме в рубриката Майстор на черпака на сайта на агенция Стандарт Нюз.

Продукти за тестото: 1 чаша брашно, 200-300 грама масло, 2 яйца,
1/4 ч. л. сол, 2 супени лъжици мляко

За крема: 1 чаена чаша мляко, 4 супени лъжици захар, 1 чаена лъжичка нишесте, 3 яйца, 1 супена лъжица пудра захар

Начин на приготвяне: Омекналото на стайна температура масло се разбърква със солта, яйцата и млякото. Добавя се пресятото брашно и се замесва тесто. Когато е готово, се разделя на две, разточват се питки. Двете питки се изпичат върху напръскана с вода хартия за печене в предварително нагрята фурна на 210-220 градуса за около 25-30 минути. Оставят се да се охладят, поставят се една върху друга, ръбовете им се оформят и уеднаквяват хубаво с нож.

Кремът приготвяме като към загрятото мляко добавяме захарта, разбитите 3 яйца, малко нишесте и разбиваме до еднородна маса. Слагаме на бавен огън и оставяме докато заври т.е. до сгъстяване на крема.
 
Намазваме един равномерен слой от крема върху тортата, а след това поставяме втория блат и отново мажем с крем. Останалата смес разпределяме върху цялата торта и посипваме с трохичките, останали от оформянето на блатовете. Преди да сервираме поръсваме с пудра захар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай