Златко Живков си взе за пети път Монтана

Златко Живков си взе за пети път Монтана | StandartNews.com

Златко Живков взе за пети път Монтана. Той спечели изборите с 54% от гласовете, срещу 25 % за основния му опонент Дилян Димитров от ГЕРБ. До последно се смяташе, че двамата ще се явят на балотаж.

Огорчен съм от дезинформацията за мен, която през цялата следизборна нощ се разпространяване от екрани и сайтове, заяви кметът на Монтана Златко Живков. Прогнозните резултати го пратиха на втори тур и това беше новината от изборите в Монтана. Дори министър Лукарски, който е от неговата политическа сила, обяви по една телевизия, че в Монтана техният човек отива на балотаж.

Още преброяването на първите бюлетини в секционните комисии показа, че той печели изборите на първия тур. При окончателното преброяване се разбра, че той е получил 54% от гласовете.

Никога не съм печелил изборите във всички секции като сега, каза още Златко Живков. За мен тази подкрепа не е изненада, очаквах я, защото хората видяха какво мога и какво направих за Монтана.

Коалицията, която го издигна за пети мандат – „Заедно за Монтана", печели изборите и в 12 от селата на общината. Само в две – Благово и Горно Церовене, печелят досегашните кметове, които са от ГЕРБ.

Ще се старая да обединя всички съветници за общи действия за развитието на Монтана, обяви Златко Живков. Приемам съветниците на ГЕРБ и другите партии не като опоненти, а като партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай