Живакът пада под нулата, кога да чакаме сняг

Захлаждане в дните след изборите

Живакът пада под нулата, кога да чакаме сняг | StandartNews.com

До минус 2° ще паднат минималните температури у нас в ранните часове в петък.

През деня ще бъде предимно слънчево, но над западната половина от страната ще има висока облачност, а преди обяд на отделни места в низините и около водните басейни ще бъде с мъгла или ниска облачност, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология. През почивните дни в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток, в нощните часове ще стихва. В низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска облачност, по-дълго ще се задържа в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Минималните температури ще са близки до до нулата, по-високи по Черноморието - до 6°-7°, а максималните - между 10° и 15°, по-ниски в районите с трайна мъгла,

В началото на новата седмица с умерен, временно силен вятър от изток-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Северна и Източна България. Сняг обаче засега не се очаква, въпреки минусовите сутрешни температури.

В сряда вятърът ще отслабва и ще се ориентира от изток-югоизток. Облачността ще се разкъсва, но ще остане предимно значителна, почти без валежи. В четвъртък ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Сутринта ще е по-студено, през деня, с южен вятър, ще започне затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай