Затворник моли президента да му опрости дълговете от 50 акта

Затворник моли президента да му опрости дълговете от 50 акта | StandartNews.com

Хасково. Симеоновградчанин изпрати прочувствено писмо до президента Росен Плевнелиев от затвора в Стара Загора с молба да му опрости дълговете към държавата.

34-годишният Георги Дончев обяснява на „призидента Росен Плевневлиев", че е „ последната му надежда". Той моли държавния глава с указ да му опрости дължимите към хазната 4574.52 лева. Обяснява, че борчовете е натрупал от 50-тина акта, от присъди, искове от гаранционен фонд „задължително застраховане" и лихви.

В епистоларното си обръщения към Президента пандизчията обяснява още, че семейството му е социално слабо и няма кака да се издължи на държавата.

Наказателните постановления на Дончев са предимно по закона за движение по пътищата, включително шофиране в нетрезво състояние и без книжка. Има актове и от горското за кражба на дърва. В списъка има и борчове от неплатени суми по присъди и държавни такси от съдилищата в Харманли и Раднево. Първата му присъда е от 1997 година, когато е бил на 18-годишен.

За писмото на Дончев се разчу на сесията на общинския съвет на Симеоновград, на която местните парламентаристи трябваше да решат

казуса, тъй като от администрацията на президента са изпратили преписката до Общинския съвет в Симеоновград за становище.

От 13 присъстващи съветници обаче 12 гласуваха „против" Георги Дончев да бъде освободен от дълговете си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай