Защо Джоли и Шер са против Деня на благодарността

Звездите го смятат за расистки

Защо Джоли и Шер са против Деня на благодарността | StandartNews.com

В САЩ празнуват Деня на благодарността в последния четвъртък на ноември. Това е празник, почти толкова важен, колкото Коледа – задължително се правят големи събирания и се набляга на семейството и близостта. Най-вероятно всеки американец е празнувал поне веднъж Деня на благодарността, но има доста хора, които смятат, че този ден не трябва да е повод за национална гордост, а дори обратното. В това число влизат и Анджелина Джоли и Шер, които не веднъж са споделяли, че не одобряват празника.

Джоли е изявена активистка, известна с благотворителната си дейност и със стремежа си да даде равни възможности на хора от различни етнически групи. За нея този ден е расистки празник и трябва да бъде отменен. Известно е даже, че докато беше женена за Брад Пит, актьорът е трябвало да празнува без нея.

Шер има дори по-лична причина да е срещу празника. Известно е, че тя е 1/16 чероки. Според нея този ден трябва да е ден на срам, тъй като отбелязва "началото на едно голямо престъпление", предаде Би Ти Ви. "За мен и семейството ми това е ден, в който сме свободни за вечеря и за филм. Не празнуваме началото на едно голямо престъпление", писала е певицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай