Започна разследване срещу снимания да взима подкуп полицай

Започна разследване срещу снимания да взима подкуп полицай  | StandartNews.com

Министър Вучков очаква проверката да приключи в кратки срокове

София. По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната Пътна полиция. Повод е разпространен в интернет пространството и медиите видеозапис, на който полицаят взима подкуп.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая, информират от пресцентъра на МВР.

В Закона за МВР, при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение, е предвидено и най-тежко наказание "уволнение".

"Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ад хок реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство", заяви вътрешният министър Веселин Вучков.

"Мисля, че имаме звена и способности да се справим с този проблем и по линия на инспектората, който има административни функции, но и по линия на дирекция сигурност", добави той. 

"Доколкото разбирам може да се идентифицира служителят. От тук насетне очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи", заяви още министър Вучков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай