Връчиха наградите "Валя Крушкина - журналистика за хората"

Връчиха наградите "Валя Крушкина - журналистика за хората" | StandartNews.com

София. Снощи бяха раздадени вторите медийни награди на името на Валя Крушкина с мото "Журналистика за хората". В студио 1 на БНР журналисти от различни медии бяха отличени за работата си, с която са провокирали обществен дебат, с отношение и толерантност към проблемите на хората.

В категория онлайн медиа наградата отиде при Иво Божков, който предава на живо в интернет антиправителствените протести и всякакви обществено значими събития, които често не се отразяват от традиционните медии. За печатна медиа наградата получи Панайот Ангарев от в. "Сега". Призът за млад журналист отиде при Полина Паунова от "Медиапул", а в категория електронна медиа за втора поредна година спечели Мария Чернева от БНТ. Голямата награда - стъклената круша мастилница, взе водещият на сутрешния блок на БНТ Росен Цветков.

Годишните награди "Валя Крушкина - журналистика за хората" бяха учредени на 11 септември 2012 г., в памет на бележитата българска журналистка, която почина след тежко боледуване на 19 юни миналата година. Целта на наградите е да отличи примери за отговорна и обективна журналистика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай