Сряда,

Винена карта води ценители в Мелник

От: Администратор -
872
Винена карта води ценители в Мелник
A
A
A

Винопроизводителите в Мелнишкия край изготвиха карта "Винени маршрути Мелник". Те се обединиха, за да реализират тази инициатива. Заедно създадоха двуезична карта на винените маршрути с цел да насърчат винения туризъм в Мелнишкия край. Картата включва всички винарни, които са отворени за посещения, производителите, които имат собствени лозя и дегустационни, както и други важни винени обекти в региона.

По нея ценителите на течния еликсир могат да се ориентират къде да намерят Музея на виното в Мелник, магазина с най-пълната колекция от вина от местни производители „Wine Gallery", Кордопуловата къща, първия вино-бар в Сандански. На картата са отбелязани и основните културни, исторически, природни и религиозни забележителности в региона. Тя се разпространява безплатно в информационни туристически центрове, туристически агенции и винени обекти, както и онлайн чрез официалната страница във фейсбук:

https://www.facebook.com/melnikwineroutes. "Надяваме се тя да вдъхнови много български и чуждестранни винолюбители за пътешествие из един от най-богатите региони в страната ни", твърдят създателите на винената карта.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички