Във ВМЗ Сопот продължават протестите

Във  ВМЗ Сопот продължават протестите | StandartNews.com

Протестите на работниците във ВМЗ-Сопот продължават и днес, след като стана ясно, че процедурата по приватизация на завода е спряна.

Гневните работници може да се пренесат на жълтите павета, закани се  синдикалистът от КТ „Подкрепа” Димитър Атанасов. Днес работниците се събират в заводите, като ще бъде взето решение как да продължат да търсят правата си. По думите на Атанасов  хората ще търсят правата си до край. „Искаме на първо място договори, работа”, заяви той.

От синдикатите обявиха още, че ще търсят начини, за да не се стигне до обявяването на завода в несъстоятелност и неговата ликвидация.

След като приватизацията на ВМЗ-Сопот бе спряна, се очаква днес да започнат разговори за бъдещето на предприятието. Директорът Иван Стоенчев твърди, че няма поръчки, които да осигурят работа и доходи за всички работници в завода. Какво означава да се намерят пари, парите трябва да бъдат заработени, подчерта той.


Приватизацията на ВМЗ-Сопот бе прекратена, след като единственият кандидат купувач не внесе депозит по сметките на Агенцията по приватизацията. Служителите на завода не са получавали пари от декември, като тогава им бяха преведени два аванса. При повечето хора и минималната сума бе запорирана от банките заради непогасени сметки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай